Πρακτικά 8ου ΔΣ 2011 2012

Από Hellug Wiki

8o ΔΣ HELLUG 2011-2012

Η 8η συνάντηση του ΔΣ για την περίοδο 2011-2012 έγινε στις 4/1/2012 με παρόντες από το ΔΣ: Χ. Σιουλή, Δ. Γλυνό, Ν. Κόκκαλη, R. Kweskin, Π. Χρηστέα
και άλλα μέλη: Ν. Ρούσσο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι δράσεις που συμφωνήθηκαν ήταν τα εξής:

 1. Ο Π. Χρηστέας μας ενημέρωσε για τη δημιουργία της λίστας registered και την μεταφορά των οικονομικά ενήμερων μελών στη λίστα members
 2. Νέα για εκπτώσεις κ.α. υπηρεσίες προς μέλη θα αποστέλλονται πλέον στη λίστα members
 3. O Π. Χρηστέας και ο Ν. Κόκκαλης θα ετοιμάσουν ενημερωτικά e-mail για τα μέλη μας, ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με δύο δημόσιες διαβουλεύσεις 1 2
 4. Ο Ν. Ρούσσος μας ενημέρωσε ότι στις 27/1/2012 θα διεξαχθεί συνέλευση της ΕΕΛΛΑΚ
 5. Έγινε δωρεά ποσού 150e από την εταιρία Census στα πλαίσια συγκέντρωσης χρημάτων για την κάλυψη του ποσού εγγραφής στην ΕΕΛΛΑΚ. Μας μένει να καλυφθούν άλλα 350e.
 6. Ο Ν. Κόκκαλης και ο Δ. Γλυνός θα εξετάσουν τη δυνατότητα στέγασης του νέου εξοπλισμού (rack, rack mountable servers) σε ακαδημαϊκά ή άλλα ιδρύματα. Αυτή τη στιγμή ο εξοπλισμός βρίσκεται σε χώρο του ταμία Π. Χρηστέα.
 7. Ο Π. Χρηστέας θα διατηρήσει έναν από τους νέους servers για χρήση ως backup
 8. Ο Δ. Γλυνός θα επικοινωνήσει με το BIOS σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης στο χώρο αυτό στις 11/2/2012 (16:00 - 20:00)
 9. O Χ. Σιουλής έθεσε θέμα περαιτέρω συνεργασίας του συλλόγου με άλλους φορείς, κοινότητες και πρωτοβουλίες που διέπονται από κοινές ή παρόμοιες αρχές με τη φιλοσοφία του Gnu/Linux (ομότιμη παραγωγή, δημιουργία κοινών πόρων, εναλλακτική οικονομία, κλπ) και ανέλαβε να κοινοποιήσει σχετική εισήγηση προς διάλογο, εν όψει και της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου.
 10. Αποφασίστηκε να βγει νέο call για τη σύσταση web team
 11. O I. Στέλλας έχει ανανεώσει το wiki με πλούσιο υλικό σχετικά με πρόσφατες δράσεις σε σχολεία. Το υλικό αυτό θα πρέπει να διαμορφωθεί από τον ίδιο και τον R. Kweskin ώστε να παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
 12. Ο Δ. Γλυνός ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον κ. Μελέτη σχετικά με τη διοργάνωση ημερίδας/εκδήλωσης στο Βασσαρά
 13. Ο Δ. Γλυνος θα αναλάβει να οργανώσει ένα σετ τεχνικών παρουσιάσεων μέσα στο Γενάρη (πιθανότατα σχετικά με kernel development)
 14. O Ν. Κόκκαλης ανέλαβε να επαναφέρει το fossdev.hellug.gr με τη μορφή events.hellug.gr ώστε να τοποθετείται εκεί το αρχείο των events του συλλόγου