Πρακτικά 2ου ΔΣ 2015

From Hellug Wiki

Το 2ο ΔΣ για το 2015 έγινε στις 23/05/2015 με παρόντα όλα τα μέλη του ΔΣ: Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:


Θ1. Παρουσία του Συλλόγου στο Συνέδριο "ΕΛ/ΛΑΚ στην Εκπαίδευση"- Χανιά-Κρήτης.

Ο Σύλλογος συμμετείχε με περίπτερο-stand στο 2ο πανελλήνιο Συνέδριο για το "ΕΛ/ΛΑΚ στην Εκπαίδευση" στα Χανιά από 8 έως 10 Μαΐου 2015. Επιπλέον συμμετείχαν με ομιλίες και Εργαστήρια διάφοροι φορείς (ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δυτ.Κρήτης, Σύμβουλοι Πληροφορικής, η ΕΠΕ, η Ε-ΕΛΛΑΚ με εκπροσώπους της σε διάφορα θέματα (3d printing- Νομικά θέματα CC, κ.α.), εκπαιδευτικοί πληροφορικοί, κ.α..

Περιγράφτηκε στο ΔΣ η γενική εικόνα του Συνεδρίου, οι ομιλίες, η προσέλευση κοινού και με αφορμή την συνολική αυτή εικόνα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προσπάθεια ενσωμάτωσης του ΕΛΛΑΚ, από κάποιους ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, στους εκπαιδευτικούς-σχολικούς χώρους στις σημερινές συνθήκες, δράση/-σεις που βοηθά με πολλούς τρόπους ο Σύλλογος μας (κυρίως εντός της Αττικής).

Το Stand του Συλλόγου...
Εκπρόσωποι ΕΠΕ - Ε.ΕΛΛΑΚ - HELLUG (κ.κ. Κυριακού-Καρούνος-Στέλλας)


Θ2. Εξέταση πρότασης στο Δ. Αθηναίων.

Εξετάστηκε η δυνατότητα κατάθεσης πρότασης του Συλλόγου για το πρόγραμμα/ πρωτοβουλία του Δ. Αθηναίων με θέμα:"ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

Θ3. Αποδοχή Πρότασης του Συλλόγου στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Κατόπιν επαφών με το ΤΕΙ Πειραιά και ειδικότερα με το Τμ. Ηλεκτρονικών, έγινε αποδεκτό να γίνει μια ημερίδα στους φοιτητές του Τμήματος για το ΕΛΛΑΚ, αλλά με πολύ στοχευμένο τρόπο (ειδική διανομή ΕΛΛΑΚ με ειδικές Εφαρμογές, παρουσίαση με σενάρια κτλ). Η ημερίδα αυτή θα γίνει στις 4/6/16 στο ΤΕΙ.

Θ4. Εργασίες στο 2ο Δ.Σ. Αγ. Στεφάνου.

Ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε για την δουλεία που έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο περίπου στο 2ο Δ.Σ. Αγ. Στεφάνου. Προσφάτως εθελοντές γονείς έχουν τακτοποιήσει το χώρο του Εργ. Πληροφορικής και ήδη ο Σύλλογος έχει δωρήσει ΗΥ και Οθόνες για συμπληρωματικό εξοπλισμό. Σε λίγο διάστημα (αρχές καλοκαιριού 2015) θα γίνουν οι προσαρμογές και ρυθμίσεις για το σύστημα LTSP ώστε (ελπίζουμε) από του χρόνου να είναι κανονικά διαθέσιμο.

Θ5. Πρόταση στην ΕΕΛΛΑΚ.

Έγινε πρόταση από το Σύλλογο στην Ε-ΕΛΛΑΚ για να εξεταστεί το θέμα της στήριξης της ομάδας LTSP και του Λογισμικού "ΕΠΟΠΤΗΣ" της πρώην Τεχνικής Στήριξης του ΕΑΙΤΥ, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της.

Θ6. Παρουσία του Συλλόγου στην "ομιλία Stallman"-Θησείο.

Ο Σύλλογος παραβρέθηκε στην ομιλία του R.Stallman που έγινε στα πλαίσια του 3oυ Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest) στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο στις 16/5/15.

Άποψη της ανοικτής εκδήλωσης...
Ο R. Stallman ... υπό τη σκιά της Ακρόπολης..


Θ7. Ιστοσελίδα Συλλόγου.

Εξετάστηκαν θέματα συντήρησης και ενημέρωσης της ιστοσελίδας του Συλλόγου. Αναζητούνται μέλη ή φίλοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Θ8. Τακτοποίηση Εφορίας.

Ετοιμάζεται η άμεση τακτοποίηση της Εφορίας για το Σύλλογο.

Θ9. Προετοιμασία ανοικτής συζήτησης του καταστατικού του Συλλόγου.

Προετοιμάζεται η κατάλληλη προσαρμογή του ισχύοντος καταστατικού σε web-interface σύστημα, ώστε να είναι δυνατή η ανοικτή συζήτηση, βελτίωση, τροποποίηση ή προσθήκη/-κες από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, όπως αποφασίστηκε από την ΓΣ της 15/3/15, να πράξει το τρέχον ΔΣ.


 Ο Πρόεδρος---